En par čevljev in sto različnih zgodb oseb, ki v njih korakajo proti različnim življenjskim izzivom, in ko enkrat stopiš v prave čevlje, je gotovo vse lažje. Tri popolnoma različne osebe, ki imajo popolnoma različen okus za obutev, a jih druži to, da so navdih in da so se v svojih čevljih nagarali za uspeh. So vztrajni, odločni, osredotočeni in predani cilju. In kar je najpomembneje, v vsem, kar počnejo, uživajo.

Verjetno je tako z vsako ljubeznijo − če je iskrena in nepreračunljiva, se prej ali slej razraste tudi po okolici.”

Jan Robin je tisti Slovenec, ki je s svojo ljubeznijo do rastlin uspel okužiti instagram vse do Avstralije. Tam je pristal celo na naslovnici knjige Fantje z rastlinami! V Janovih čevljih, ki ga sledilci bolje poznajo pod imenom @botanistbyheart, je pestro. Dopoldne diplomirani kemik, ki skrbi za strateško nabavo pri akademskih strankah v uspešnem slovenskem podjetju, ki prodaja vse za laboratorije, popoldne pa se preobuje v bolj ’casual’ par čevljev in se posveti svoji ljubezni − negi in vzgoji sobnih rastlin.

Za njegovo ljubezen je kriva predvsem babica, ki mu je približala naravo in ljubezen do vsega zelenega, z njo je zasajal prve grede in presajal Sanseverie − taščine jezike. Z opazovanjem narave in izkušnjami se je z leti še bolj izpopolnil, predvsem pa mu je vse to znanje prišlo prav pri ustvarjanju džungle v svojem stanovanju, kjer ima danes več kot 80 lončnic! S svojimi zelenimi prsti je okužil tudi sodelavce. Rastline si izmenjujejo, nanje pazijo med dopusti in jih presajajo vsako leto v okviru ’team buildinga’.

“Sobne rastline so pozabljene lepotice, ki so jih cenile naše babice. Zdaj pa se tudi z mojo pomočjo vračajo v stanovanja v vsem svojem sijaju.”