Britta Bilač je dolgo in uspešno korakala v šprintericah in kot skakalka v višino prinesla Sloveniji cel kup odličij s svetovnih tekmovanj. Poznali smo jo tudi kot tisto Britto, ki je prišla iz Nemčije in se − ena, dve, tri − naučila slovensko. Pred dvajsetimi leti pa je šprinterice obesila na klin in se posvetila drugi karieri. Zdaj samozavestno koraka v čevljih mame.

“Trudim se biti najboljša, kot sem lahko. Ne popolna, ampak najboljša, kot sem lahko!”

Pri srcu ji je še vedno bolj športna obutev, saj ima veliko opravkov, ki zahtevajo udobne čevlje. Svoj prosti čas namreč namenja svojima najstnikoma, ki za uresničitev svojih ciljev potrebujeta njeno brezpogojno podporo. Uspehi namreč pridejo le, če si zadaš uresničljive cilje in si jim predan v popolnosti.

Z izzivi, ki so jih prinašali športna kariera, življenje in materinstvo, si je vedno zrla iz oči v oči in jih tudi premagala. Tudi lekcije, ki jih je dobila na štadionu, so ostale za vedno. “Ločitev, menjava kariere ali pa dejstvo, da sem od svoje družine oddaljena več kot 1000 kilometrov, so zame samo letvice, ki jih je treba preskočiti.


Več o Brittini zgodbi si oglej v spodnjem posnetku: