Lov za pravo obutvijo je včasih lahko kar stresno opravilo, dodatno uganko pa predstavlja izbira udobnega para, ki ti je pisan na kožo. Za lažjo izbiro razkrivamo 5 pravil, ki jih moraš nujno upoštevati, preden se odločiš za nakup novih čevljev.

 1. Ne kupuj mačka v žaklju – nujno preveri velikost

  “Ampak če že vse življenje nosim 38!” To morda drži, a vedno upoštevaj, da se številke zelo razlikujejo glede na proizvajalca in model. Zato čevlje vedno obuj in preveri, ali ti številka zares ustreza in s tem prepreči, da bi ti čevlji ​»​lezli​«​ iz nog.

 2. Ne odloči se na vrat na nos – vedno izberi udobje

  Ko zagledaš tisti pravi par, bi najraje kar stekla na blagajno, da ti ga pred nosom ne izmakne kdo drug. Vseeno si raje vzemi čas in preizkusi, kakšno oporo in udobje ti nudi izbrana obutev. Velja si zapomniti, da je čevlje bolje preizkusiti popoldne in ne dopoldne, saj nam noge čez dan lahko zatečejo.

 3. Vse lepo in prav, ampak – poskrbi, da ti ustrezata oba čevlja

  To, da se levo in desno stopalo razlikuje po velikosti, je pogosteje, kot si misliš. Pri nekaterih lahko nogi odstopata kar za celo številko! Zato obutev vedno nadeni in preveri, ali se dobro prilega na obe nogi.

 4. Pamet v roke – izberi pravi material

  V pravi poplavi različne ponudbe je danes težko slediti vsem novim materialom, ki prihajajo na trg. Pri izbiri obutve, ki te bo spremljala vsak dan, raje posezi bo zračnih materialih, kot je usnje, pri tistih pregrešno dobrih petah pa lahko malce pogledaš čez prste, saj jih ne boš nosila ves čas.

 5. Hiti počasi – naredi nekaj testnih korakov

  Ljubezen na prvi pogled se velikokrat zgodi ravno pri čevljih, ki se s tabo spogledujejo iz police. A ne prehitevaj – vedno jih obuj in naredi nekaj testnih korakov. Šele takrat se namreč pokaže, ali je izbrana obutev zares primerna za tvoja stopala in se ti v celoti prilega tudi pri hoji.

Tako – zdaj si nared! Oglasi se ​v naši najbližji poslovalnici​ in s pomočjo prijaznih prodajalk poišči tisti pravi par zase.