Zadnjič sem bulerje kupila okoli leta 2000, v gimnaziji. Spomnim se, da so bili pravi bulerji le eni – tisti s »kapico« spredaj.

Že lani se je ta tip obutve na veliko vrnil – povsod si lahko videl črne, robustne bulerje z raznimi dodatki in načini zavezovanja/zapenjanja, ki so na glas govorili »časi so drugačni, tudi bulerji se spreminjajo«.

Lani sem si jih kupila, pa so žal ostali v omari. Bili so preveč športni, predvsem pa bi si morala kupiti tudi kak nov kos garderobe in se vrniti nazaj v čase gimnazijskih pohajkovanj. Zato sem lansko jesen sklenila, da bulerji pač niso zame.

Do nedavnega. 😊

Napoleoni 170 EUR

Pot so mi namreč prekrižali elegantni, šik bulerji Napoleoni. Že ime blagovne znamke ti pove, da te pač moraš imeti – ker si car, general. Ker osvojijo tudi tiste, ki se težko pustijo osvojiti.

In mene so osvojili iz teh petih razlogov:

  • So popolnoma usnjeni, mehki in neprecenljivo udobni, podplati pa so ravno prav debeli, da te pozimi ne zebe.
  • So elegantno okrašeni – s svileno pentljo ter kombinacijo gladkega in semiš usnja. Za piko na i pa imajo na robu podplata še nežne kristalčke.
  • Ker so črni – in kdo si jeseni ter pozimi ne bi obul črnih čevljev?
  • Ker so z juga Italije, zaradi česar vem, da so zares kakovostni.
  • Ker so ELEGANTNI – prevladalo je dejstvo, da jih lahko oblečem poleg plisiranega krila, elegantnih hlač, ki se končajo nad gležnji, ali kavbojk s širokimi hlačnicami. Lepo pristajajo tudi poleg klasičnega krila s črnimi ali nežno mrežastimi hlačnimi nogavicami, medtem ko se najboljše odrežejo v kombinacijami z dolgimi pletenimi puloverji ali tunikami, pod katere oblečeš dolgo belo srajco.

 

Več @MASS: