Vzorci plazilcev so se v modo priplazili že lansko jesen, ko so modni svet navduševali predvsem v obliki kačjih motivov na oblačilih in čevljih. Pričakovano se je vzorec preselil še v poletje, da ga zdaj lahko popolnoma suvereno nosimo tudi jeseni. V tokratni modni zgodbi vloga najbolj modnega kosa s podpisom kačjega vzorca pripada gležnjarjem.

Kako nositi gležnjarje s kačjim vzorcem?

  1. NEVTRALNI BARVNI ODTENKI

Kačji vzorec ima na vaš slog podoben učinek kot rdeča šminka. Je drzen in vpadljiv, a hkrati tudi zelo šik in ženstven. V najbolj univerzalni kombinaciji, ki bo zadovoljila merila dobrega sloga, gležnjarje s kačjim vzorcem nosimo skupaj z oblačili nevtralnih barvnih odtenkov. Bela, črna, siva in barva kože so tisti barvni toni, ki jim kačji potisk pričara tisto posebno modno piko na i. Zgodbo trendno začinimo z različno teksturo oblačil in modnih dodatkov.

2. USNJE

Letošnjo zimo bodo gležnjarji s kačjim vzorcem popoln modni partner oblačilom iz usnja. Usnjene hlače, krilo ali obleka? Izbira je vaša. Če se boste odločili za hlače, naj bodo dovolj kratke, da se gležnjarji in spodnji rob hlač ne stikajo. Prav tako priporočamo model usnjenih hlač, ki ni oprijet. Če izberete krilo ali obleko, potem v tistih bolj mrzlih dneh oblecite še hlačne nogavice v barvi kože.

3. KLASIKA

Gležnjarji s kačjim vzorcem se podajo tudi k bolj elegantnim oblačilom s klasičnim pridihom. Razmišljajte o sedemosminskih hlačah cigaretnega kroja v barvi peščenih odtenkov, elegantno krojenem plašču z umirjenim vzorcem kara in puli puloverju v rjavi barvi. Medtem ko naj vam kombinacija gležnjarjev s kačjim vzorcem s hlačami iz džinsa, belo srajco in lepim elegantnim suknjičem služi kot primer, kako te iste gležnjarje spremeniti v večno klasiko dobrega sloga.