Obstaja obutev, ki v trenutku, ko jo obujete, vse, kar nosite, spremeni v nekoliko bolj zloščeno, dodelano in nikoli dolgočasno stilsko različico. Že veste, o kakšni obutvi govorim? O čevljih visokega sijaja! O lakastih čevljih!

Modni svet in stilisti jih obožujemo, saj jih zaradi njihove vsestranskosti lahko kombiniramo tako k elegantni obleki kot k džinsu. In to še ni vse, lakasti čevlji so zaradi visoko sijajnega premaza večinoma še vodoodporni in tako odlična izbira, tudi ko morate poskrbeti za sijaj svojega sloga v deževnih dneh.

Ko govorimo o lakastih čevljih, ni tako pomembno, kako in s čim jih boste nosili, temveč bolj to, kakšne lakaste čevlje boste izbrali. Čeprav so zadnji dve zimi med junakinjami uličnega sloga neskončno popularni lakasti škornji visoko čez kolena in s še višjo ozko peto stiletto, ste v takšni obutvi vedno na tanki meji dobrega okusa. Saj veste, če se bo plašč razprl le za gumb višje … Namesto njih raje izberite lakaste čevlje z nizko peto, gležnjarje, mokasine, salonarje in balerinke v uporabnih in trendnih jesenskih barvah, kot so črna, rjava, oranžna, vinsko rdeča in pudrasta.

Kot smo že omenili, lakasti čevlji še zdaleč niso rezervirani za gala priložnosti. Enako dobro bodo videti ob smoking suknjiču in elegantnih hlačah kot v družbi raztrganih hlač iz džinsa in debelem pletenem puloverju.

TOP kombinaciji:

1. To zimo so lakasti čevlji neuradni najboljši spremljevalci klasične ženske delovne garderobe. Eleganten plašč, sedemosminske hlače cigaretnega kroja in svilena bluza. Sijaj čevljev bo poskrbel, da ubite in nevpadljive zimske barve zasijejo v popolnoma drugačni luči.

2. Karo vzorec je videti odlično poleg lakastih čevljev. Tovrstna kombinacija oblačil in obutve lahko deluje zelo tradicionalno in umirjeno ali pa zelo divje in uporniško. Vse je odvisno od tega, kakšna oblačila v karirastem vzorcu boste izbrali in kakšni bodo vaši lakasti čevlji. Lakasti bulerji namreč pripovedujejo popolnoma drugačno zgodbo kot elegantni lakasti čevlji z nizko peto.