Ženski škornji so v zimski modi stalnica in ne glede na trende zasedajo pomembno mesto med modno obutvijo. Letos škornjem pripada prav posebna vloga, vloga najbolj klasične in obenem najbolj modne obutve. V čem je trik? Škornje so stilisti razglasili za najboljši par k oblačilom, ki jih sestavite v konzervativno modno sestavljanko po vzoru novodobnega in nadvse aktualnega buržujskega sloga. Stilistične ideje višjega razreda 70. let prejšnjega stoletja vam torej s prenovljeno estetiko na pladnju ponujajo prav elegantne usnjene škornje s klasično oblikovano visoko peto.

Buržujski slog tudi danes obožuje pravila, red in definirano kodo oblačenja ter ženski ne naredi usluge le tako, da jo znova vidi kot elegantno žensko, temveč tudi s tem, da se lahko končno izogne vsakodnevnemu »trpljenju« pred omaro, ko mora izbrati oblačilno kombinacijo, s katero bo drzno drugačna in posledično vedno v središču pozornosti.

Vrnitev pretirane elegance, ki jo je modni svet poimenoval buržujski slog, nam znova velikodušno vrača krila, elegantno plisirana, tista zmerno nabrana v pasu ter krila z gubami, vedno dolžine čez kolena, potem so še puli puloverji, svilene bluze s pentljami, elegantno krojene in lepo padajoče svilene obleke z obvezno definiranim pasom, nevpadljivi suknjiči s poudarkom na vrhunskem brezčasnem kroju, hlačno krilo, elegantne in nevpadljive pletene obleke, klasično krojeni plašči ali njihove pelerina različice, nevpadljive damske torbice iz usnja v osnovnih barvnih tonih in za piko na i visoki škornji z visoko peto. Ti so največkrat izdelani iz gladkega usnja v barvi konjaka, v vinsko rdeči, rjavi ali črni. Višina škornjev se spogleduje s klasično višino jahalnih škornjev, medtem ko je peta lahko precej višja od petih centimetrov.

Čeprav boste ob pogledu na prej omenjena plisirana krila in do vratu zapete bluze morda pomislile na zdolgočaseno in konzervativno damo, ki se giblje v strogo izbranem, s hierarhijo določenem krogu prijateljic, to isto krilo, bluzo in ujemajoče se škornje opredeljuje tudi težko pričakovani odmor od kaotičnega pogleda na insta modo. Končno je pred nami obdobje modne umirjenosti.