Če bi morala jesen orisati z dvema modnima besedama, bi to bili: žamet in vinsko rdeča barva. Oba slikovna opisa tega letnega časa v meni vzbujata občutek topline in umirjenosti, vse, kar ta trenutek potrebujem. In medtem ko pomlad velja za najbolj pisano in svežo (tudi ko je govora o modnih trendih), velja jesen za najbolj žlahtno. In kaj bi bilo lahko bolj žlahtnega od kraljevskega žameta in globoko nasičene vinsko rdeče barve?

Mojo jesensko pripoved več kot odlično ‘utelešajo’ superge Puma. Bordo rdeča barva je zaradi rebrastega žameta videti zelo vibrirajoča in topla. Še več, izbrana kombinacija barve in materiala me,  čeprav superge niso ravno zimska obutev, nagovarja, da jih nosim tudi, ko bo z dreves odpadlo zadnje listje. Zelo všečne so še zaradi domišljene kombinacije retro ‘skejtarske’ oblike superge in detajla v obliki velikanske pentlje iz sijočega satena. V njih si v spomin hitro prikličem znova moderna devetdeseta, ki so takrat na modno pot pospremila ta hip še vedno aktualno kombinacijo ‘skejtarskih’ superg in enostavnih oblek s cvetličnim potiskom.

Puma 99,99 eur

Izbrane superge so torej brez dvoma dobra modna odločitev, ko bo krajša poletna obleka odstopila prostor daljši različici, dežni plašč dolgemu volnenemu plašču in razpet ovratnik puli pulover.

 

Več @MASS: