Na modnem prestolu se je za letošnjo zimo ustoličil prav poseben trend, trend ‘zloveščih’ modnih zasukov, ki pooseblja mešanico najlepših ženstvenih in grobih vojaških elementov. Drage dame, spoznajte temačno romantiko, ki je bila na modnem meniju številnih oblikovalcev, ki menijo, da ženske v svojem modnem življenju potrebujemo dobre kontraste.

Med najlepše in najbolj odmevne kolekcije z omenjeno tematiko se je kot prva vpisala kolekcija izpod prstov Miuccie Prade. Ta je na modno pisto poslala četico mladenk, ki so s svojo opravo in prisotnostjo neverjetno spominjale na Sredo Addams.

Medtem ko so črna čipka in motivi zimskega cvetja najlepša kulisa romantike, so robustni bulerji, ki so prav tako ključni del nove modne sestavljanke, tisti modni dodatek, ki kaže s prstom na temačno stran trenda.

Naj torej vsem, ki si želite novodobni trend romantike posvojiti, izdamo, da potrebujete le nekaj ključnih kosov. Prav vam bodo prišli vojaški škornji z robustnim podplatom ali za odtenek bolj mile različice, posute s 3D-cvetjem, kristali in zakovicami, dolga čipkasta obleka v kroju, ki se spogleduje z viktorijanskim slogom, prevelik črn suknjič ali plašč in različno okrasje v laseh. Dovolj, da vas izbrani kosi pod okriljem ‘teme’ spremenijo v modno zaspanko, oprostite, zasanjanko.