Vse tiste, ki se spominjate zdaj že kultnega in legendarnega satiričnega filma o svetu mode Prêt­à­Porter, ki ga je Robert Altman posnel davnega leta 1994, se gotovo spominjate tudi spora med pariško modno oblikoval­ko Simone Lo, ki jo je fantastično odigrala Anouk Aimée, ter teksaškim ‘kraljem kavbojskih škornjev’ Clintom Lammerauxom v mini vlogi kantri zvez­de, Lyla Lovetta. Finančne težave Simoninega moža prisilijo, da brez ženine vednosti del podjetja proda novopeče­nemu bogatašu, čigar pogoj je, da se njegove usnjene koničaste lepotice znajdejo v novi kolekciji, ki se bo ta čas predstavila na pariškem tednu mode.

Postavljena pred zid in zgrožena nad vulgarnimi kavbojskimi škornji, ki nimajo nič skupnega z njenimi prefi­njenimi kreacijami, Simone pošlje svoje manekenke na brv popolnoma gole, obute samo v škornje z njenim logotipom LO Paris, in tako nastane ena od nepozabnih modnih filmskih scen v zgodovini.

Če hitro prevrtimo čas naprej, je situacija na mo­dnih brveh in ulicah modnih metropol v letu 2018 prav diametralno nasprotna! Kavbojski škornji in kavbojski stil na splošno so postali sinonim za kul šik. Ikonične ameriške škornje oblikovalci enako uspešno združujejo tako z džinsom kot z vsemi maksi in mini oblekami.

Najbolj zaprisežene modne navdušenke jih nosijo že nekaj sezon in potrjujejo dejstvo, da moda lahko prav uspešno kolobari. Zaključeni tedni mode v tujini in doma so tako na ulice in modne piste poslali četo sofisticiranih in spet drugič zelo kavbojsko pristnih škornjev, ki jih enostavno ne gre spregledati.

Ti se kot takšni popolno vključujejo v sodoben trendni eklekticizem, ki ceni predvsem originalnost, individualnost, česar kavbojskim škornjem prav gotovo ne manjka. In če bi Simone Lo svoje teksaške škornje predstavila na pariški modni brvi te sezone, bi se ti isti hip preselili na noge in Instagrame vseh modnih navdušenk – od Kendall in Gigi do Kim in Celine!

Mjus 140 eur

Več @MASS: