Veste, kako si predstavljam idealno poletno modno kombinacijo? V belem. In, kot se spodobi za ljubiteljico estetike boginj z grškega Olimpa, pospremljeno s sandalami v grško-rimskem slogu.

Obožujem poletne sandale z nizko peto, še bolj so mi pri srcu prej omenjene različice s svojo skrbno izbrano igro prevezovanja in zavezovanja okrasnih vrvic in paskov. Tako imenovane antične grške sandale so mojo pozornost pritegnile že leta prej, preden vsako leto znova postanejo najbolj vroč poletni hit (veliko zaslug za to ima tudi istoimenska blagovna znamka, ki je obutev grških boginj poslala na ulice modnih prestolnic po vsem svetu). Očarano z njihovim udobnim boho glamurjem, mi jih je uspelo spraviti domov vsakič, ko sem obiskala katerega od grških otokov. Teh ni bilo malo in posledično niti antičnih grških sandal na mojih policah za čevlje. Še zlasti so mi pri srcu modeli v svetlih barvnih tonih. Beli, svetlo rjavi, zlati, pudrasto rožnati in srebrni. Odlično se podajo tako k najdaljši beli obleki kot k najkrajši različici džinsa. O moji obsesiji s tem modelom sandal govori tudi dejstvo, da bi bili prav antični grški sandali obutev, v kateri bi se celo poročila.

Predstavljajte si najlepši dan v objemu ležerno plapolajoče bele obleke iz tančic svilenega šifona in v družbi antičnih grških sandal z zlatimi okrasnimi detajli. Modna poslastica brez primere. Antične grške sandale zlahka zamenjajo visoke pete, tudi ko se je treba sprehoditi po rdeči preprogi. Najprej so to storili pri modni hiši Valentino in pri Chanelu, hojo v njih so danes tako brez zadrege posvojile zvezdnice na vseh večjih poletnih filmskih festivalih.

Bugatti 49,99 eur

In da bi bilo veselje tokrat še večje, so antične grške sandale dobile nove okrasne zaveznike. Resice, barvite perlice, lesketajoče kristale, z zlato nitjo oplemenitene šive in domišljene (nevpadljive) cofke. Nič čudnega, da imam letos vsakič, ko smuknem vanje, občutek, da modno poletje zajemam z veliko žlico. Saj me razumete? Glamur in udobje pri tako visokih temperaturah sta prej izjema kot pravilo. Antične grške sandale so izjema in pravilo!

Več @MASS: