Nekateri jih imenujejo sandale za turiste, ker spominjajo na do letos nemodne pohodniške sandale, navdihnjene z modelom Teva, drugi so jim nadeli ime grdobci in jih kot v vroče poletje podaljšan modni trend grdih superg kujejo med najbolj kul obuvalo, ki bo zaznamovalo ulično modo to sezono.

Liu Jo, 130€

Pravzaprav se ‘športne’ sandale ne razlikujejo dosti od superg. Krasi jih precej robusten gumijast podplat (od tal vas lahko povzdigne tudi za več kot tri centimetre), tekstilni raztegljivi oziroma športni čvrsti trakovi, velike kovinske zaponke oziroma zapenjanje z ježki. Nekatere so precej minimalističnega značaja, druge se bohotijo v drznih barvnih kombinacijah ter pozornost mimoidočih kradejo še s sijočimi okrasnimi barvnimi kristali. Sandale masivnega videza so navdihnile tudi nekaj vrhunskih modnih hiš, med katerimi letos nedvomno vodita Prada in Gucci, ki sta svoje grde sandale na modnih pistah kombinirala tako z damskimi, romantičnimi in retro kot elegantnimi oblačili.

Liu Jo, 130€

Njihova kombinacija z džinsom še vedno ostaja najbolj varen modni izhod, ko kolobarite znotraj mladostnega uličnega stila, medtem ko vas bo kombinacija z barvnim suknjičem in hlačami elegantnega kroja nedvomno popeljala na višjo modno raven. Tudi podaljšana romantična obleka bo prava izbira, ko boste s ‘športnimi’ poletnimi sandalami zakorakali po morski rivieri (tako podnevi kot zvečer).

Kaj pa njihova kombinacija z nogavicami? Grde superge so bile za odtenek bolj modne, ko ste poleg njih obule običajne bele nogavice. Enako velja za natikače. Se pravi, da ne bo nič drugače, ko govorimo o ‘športnih’ sandalih. Čeprav se bom sama omenjeni kombinaciji izognila (pač ni moj stil), velja po modnih priporočilih k enostavnim modelom obuti bolj razkošne in zabavne nogavice, medtem ko tiste bolj bogate različice zahtevajo barvo in model nogavic znotraj pomena besede minimalizem. Še menite, da vaša elegantna obleka potrebuje nov modni zagon?

Liu Jo, 130€