Živalski vzorci – ali jih imaš rad ali jih ne maraš. Ko je govora o tigrih, leopardih in pitonih, sivo območje z besedo mogoče ne obstaja, kar pa ne pomeni, da se v najbolj divje motive ni mogoče zaljubiti danes, jutri ali čez eno leto.

In ko se boste enkrat sprehodile v izbranih čevljih z živalskim potiskom, ni več poti nazaj. Živalsko kraljestvo  ima v svetu mode posebno moč. Sama se jo okusila kmalu po tem, ko sem prvič postala mama.
Katera iskra je preskočila, da je v meni vzplamtela želja prav po salonarjih z vzorcem leoparda, še danes ostaja neznanka, a dejstvo je, da sem si tistega januarskega popoldneva, ko sem za nekaj ur ‘ubežala’ vsakodnevni rutini z najmlajšo (da, pobegnila sem v nakupovalni center),  bolj kot karkoli drugega zaželela novih oprijetih črnih kavbojk, bele bluze in prej omenjenih salonarjev.

Kako močno so mi ti prirasli k srcu, govori zgovoren podatek, da jih že dvanajst let hranim v omari in jih vsako leto ne glede na to, ali leopardi renčijo skupaj z modnimi trendi ali ne, z veseljem obujem bodisi k hlačam iz džinsa ali k bolj elegantni različici v črni barvi.
In ker za živalske vzorce velja, da en par čevljev niti slučajno ni dovolj, je leopardu z leti začel družbo delati še piton, kmalu pa se jima bo pridružila nova divja mačka, ki na tleh v nasprotju s prvo stoji bolj trdno in udarno.
Že nekaj časa imam namreč na seznamu želja zapisane pohodne čevlje, ki jih krasi prav vzorec leoparda.  Kakšna sreča.

Gotovo ste tudi ve že opazile, da med vsemi vzorci tokrat najpomembnejšo vlogo igrajo živalski vzorci. To sezono med živalskimi motivi dominirajo vzorci tigra, zebre, kač in najbolj priljubljen vzorec, vzorec leoparda. Tega je mogoče najti v tradicionalni, naravni  barvni kombinaciji ali malce bolj drzni harmoniji  črne z živo rumeno ali rdečo podlago.

V živalske potiske ali vzorce iz kratko pristrižene dlake so brez izjeme preoblečeni vsi modeli obutve – tako salonarji, gležnjarji, superge, nizki moški čevlji in škornji kot pohodni športni čevlji.  Vidite, najljubšega para mi ni bilo težko najti.

Liu Jo 280 eur

Več @MASS: