Rdeči čevlji spadajo med tiste modne dodatke, ki oplemenitijo garderobo vsake ženske. Vašemu videzu z lahkoto pričarajo več samozavesti, običajni oblačilni kombinaciji več modne drznosti in, ne nazadnje, rdeči čevlji so odličen par vaši rdeči šminki.

Toda, pozor, rdeči čevlji lahko v neprimernih kombinacijah hitro spremenijo vlogo – od vašega najboljšega prijatelja do vašega sovražnika. Da se z njimi ne boste spremenili v modno poraženko, rdeče čevlje vedno nosite kot kanček začimbe, ki popestri vaš slog, medtem ko se boste v imenu modnega bontona morali upreti skušnjavi, da bi z njimi podčrtali že tako modno razglašen in ekstravagantno zapeljiv orkester.

  1. Če v vaši omari prevladujejo nevtralni odtenki, kot so peščena, siva, črna, temno modra in bela, so rdeči čevlji eden od rešiteljev, ki bo vaš videz popeljal iz varnega dolgčasa do prave modne akcije. Še zlasti če boste poleg omenjenih barv obule rdeče čevlje v svetlejših odtenkih.
  2. Rdeči čevlji se odlično podajo tudi k vsem nevtralnim vzorcem v kombinaciji svetlih in temnih barv. Rdeči salonarji bodo tako kot naročeni, ko nosite obleko ali bluzo s pikami, črtast pulover ali plašč s črno-belim tvidastim vzorcem.
  3. Nosite svoje rdeče čevlje z ‘vsakodnevnimi’ oblačili. Odlično bodo videti v družbi temno modrega džinsa. Rdeči čevlji so prava odločitev, ko želite svoj vsakodnevni videz začiniti s kančkom prefinjenosti.
  4. Rdeče čevlje lahko nosite z rdečimi oblačili, vendar bodite pozorni, da ti niso popolnoma enakega odtenka, kot so vaša oblačila. Pri sorodni barvni lestvici upoštevajte pravila kontrastov. Rdeče čevlje temnejših odtenkov nosite v družbi fuksija barve. Živo rdeče čevlje z rožnato in svetlejše rdeče odtenke v kombinaciji z oranžnimi oblačili.
  5. Z rdečo ne pretiravajte. Rdeče čevlje lahko uskladite z rdečo barvo šminke in mogoče še torbice, a kaj več rdeče v tej zgodbi ne potrebujete. Da se usklajenost ne bi spremenila v pretiravanje, naj rdeč šal, rdeči uhani, rdeč pas in rdeča sončna očala ob obutih rdečih čevljih raje ostanejo doma.